divendres, 28 d’abril de 2017

Teatre familiar: Conte contat a les mil vides d'un que llegeix


Sinopsis:

Què passa a les biblioteques quan tanquem les portes i apaguem els llums? Què succeeix quan tots som a dormir? Els personatges es desperten per jugar les seves pròpies aventures?
A Antònia li han regalat un llibre pel seu aniversari. Un llibre de Rondalles. Però a Antònia no li agrada llegir: “Ja ens basten els “rollos” que ens fan llegir per força a l’escola”, diu ella. I ha donat el llibre a la biblioteca sense obrir-lo. El que no sabia els que els pares li havien posat 20€ a dintre. Pel llibre no, però pels 20€, n’Antònia organitza amb la seva amiga Carme una missió de rescat. Entraran a la biblioteca de nit, quan ningú les pugui veure, i recuperaran els 20€. Han de trobar el llibre abans de que la bibliotecària el posi a la prestatgeria i qualsevol altre es quedi amb el seu regal d’aniversari.
Quan són a la biblioteca, començaran a passar coses extraordinàries i així es com coneixeran a un bon grapat de personatges. Però com no llegeixen no saben totes les coses que els poden passar i d’això se
n’aprofiten els personatges dels llibres: no hi ha res més fàcil que prendre-li el pèl a una persona que no llegeix.
Coneixeran Àguiles i pagesos, gegants, jaies passades de rosca i molts altres personatges que només es poden trobar quan obrim un llibre. I es que “un que llegeix viu mil vides abans de morir, el que no llegeix només en viu una".