divendres, 24 de febrer de 2017

Campament jove


Des de l'Ajuntament volem oferir una alternativa saludable i d’actualitat mitjançant un campament pels joves del municipi.

Les edats dels participants es comprendran entre els 11 i 17 anys, per tant ens centrarem amb les preferències i necessitats d’aquest joves, per fer una activitat pedagògica i atractiva. Així mateix és
interessant la possibilitat que se’ls presentarà de conèixer gent i compartir anècdotes i experiències.

Donat que el projecte es realitzarà en els mesos de vacances i a un espai obert, el més important és el caire innovador que volem donar a les activitats del campament, que surti del que fan als mesos escolars i que no tengui res a veure amb les sortides i visites que es fan des de les escoles.

Un dels eixos principals del plantejament educatiu del campament és potenciar el respecte i el compromís dels infants envers les altres persones i envers la natura. La natura ofereix un medi allunyat de la complexitat i la saturació urbana, més autèntic, més sa, amb més possibilitats de comprendre perquè es fan les coses, de construir allò necessari, de trobar-se a un mateix i als altres. A la natura, és més fàcil relativitzar els valors imposats per la societat, accelerar el procés de maduració i desenvolupament dels grups i fomentar valors i actituds.

El campament es desenvoluparà a les instal·lacions de l’alberg de la Victòria, a Alcúdia. L’Alberg de La Victòria es troba situat al nord-est de Mallorca en la península d’Alcúdia, en un entorn privilegiat de mar i muntanya, que pel seu valor paisatgístic i natural està declarat com a Àrea Natural d’Especial Interès (ANEI). Aquest espai, que compta amb 168 places, disposa d’habitacions amb capacitat per a 12 persones amb sanitaris i dutxes pròpies. A més, hi ha habitacions de quatre i cinc places, que comparteixen bany. Altres espais que emprarem per a desenvolupar activitats són el menjador, sala d’estar i dues sales d’activitats amb capacitat per a cent persones cadascuna i una terrassa, així com també una pista esportiva polivalent. 

D’aquesta manera, pretenem oferir als joves que ho desitgin una opció durant l’estiu que els ajudi a formar-se física i mentalment.

Els objectius que pretenem desenvolupar són els següents:

Objectius generals
- Fomentar la convivència entre els joves i la natura per poder crear una interacció que els permeti descobrir els seus enigmes i secrets.
- Proporcionar un espai natural de diversió per als joves a través de l’amistat, el companyerisme i l’esport.
- Fomentar el respecte, l’estima i el compromís envers les altres persones i la natura.
- Fer del campament una experiència inoblidable, a més de contribuir al creixement en la formació integral com a persones.

Objectius específics
- Tenir cura i respecte pel territori i el medi on romandrem i millorar si cal el seu aspecte.
- Apropar als joves a un estil de vida diferent a l’habitual.
- Gaudir de les possibilitats lúdiques que ofereix l’entorn natural.
- Aconseguir que durant totes les activitats la implicació del grup sigui màxima.
- Realitzar jocs i activitats apropiades en el medi natural.
- Conèixer gent i compartir anècdotes i experiències.

Durant el campament es desenvoluparà una programació d’activitats molt atractiva pels joves participants. Els matins estaran destinats a tallers creatius i activitats mediambientals i de descoberta de la natura amb un enfocament clarament educatiu però fetes d’una manera lúdica i divertida. Aquestes activitats estaran directament relacionades amb un centre d’interès i s’organitzaran de tal manera que complementades amb les activitats d’horabaixa i vespre permetin diàriament als participants descobrir la temàtica plantejada. Per les horabaixes es realitzaran activitats lúdiques i esportives, sense perdre mai el fil conductor del campament. Aquestes seran bàsicament esports d’equip i aquàtics, jocs de cooperació, de diversió i acceptació, populars i moderns, gimcanes, etc. Al vespre es duran a terme vetllades molt variades i adaptades al ritme de la programació diària. En definitiva, durant els cinc dies i quatre nits es duran a terme activitats de molts de tipus: tallers mediambientals, descoberta del medi terrestre i del patrimoni local, gimcanes, sessions de trekking, snorkel i excursions amb bicicleta, jocs cooperatius, tallers creatius, etc.

EL PROPER DIJOUS 3 DE MARÇ ES REALITZARÀ A LES 19.30 HORES UNA REUNIÓ PER A PARES I MARES EN EL LOCAL JOVE ON ES PODRAN RESOLDRE TOTS ELS DUBTES EXISTENTS.