divendres, 10 d’abril de 2015

Exitosa segona edició de la competició gastronòmica de frit de Pasqua


El passat dissabte 4 d’abril, en el marc de les festes des Puig 2015, es celebrà la segona edició de la competició basada en l’elaboració del millor frit mallorquí típic d’aquestes festes de Pasqua. 

L’esdeveniment, organitzat per l’Ajuntament de Montuïri amb el patrocini de l’empresa Maversa Marimon, s’organitzà, per segon any consecutiu, amb l’objectiu de dinamitzar l’oferta cultural i d’oci dels montuïrers i montuïreres i, a la vegada, promocionar la gastronomia local.

A partir de les 11 del dematí, un total de vuit grups de participants ja estaven preparant, en cada una de les paradetes de canyís disposades per a l’ocasió, tots els ingredients i utensilis necessaris per preparar el frit de Pasqua amb les seves tradicionals receptes i algun truc propi per aconseguir que el seu plat fos el millor de la competició.


Els participants:


La decoració tampoc fou deixada de banda ja que cada un dels grups s’ocupà de deixar una estampa de los més entranyable: un mantell típic, enfilalls de pebres, pots de diferents espècies, una botella de vi, davantals i gorres de cuiner, etc.

Alguns detalls de la decoració:


L’empresa Maversa Marimon posà novament a l’abast de cada un dels participants els fogons i les bombones de butà k6 per a l’elaboració de l’àpat. 

L’Ajuntament convidà a coca de verdures i vi a tots els participants per a què el temps de preparació i elaboració del plat fos més amè i entretingut. 

Una vegada elaborat aquest plat típic de la cuina mallorquina, el jurat procedí a provar els diferents plats de frit per, després d’una petita deliberació, elegir els millors. Després d’unes paraules del batle agraint la participació dels cuiners i cuineres, del jurat, de l’empresa patrocinadora i de tots els assistents, donà la paraula a Juan Romero, cap del jurat, qui donà a conèixer els guanyadors: Aina Linares i Joana Manera aconseguiren la primera posició i, per tant, foren obsequiades amb 200 euros; Magdalena Caldentey i la seva filla, Francisca Vidal, aconseguiren el segon lloc i 100 euros; el grup de l’Associació de Persones Majors format per Maria Roscar, Catalina Nicolau, Raimundo Arbona, Joana Gomila i Joana Roca assolí la tercera posició i, per tant, fou obsequiat amb 50 euros. A més a més, tots els participants foren gratificats amb el fogó que havien emprat a càrrec de l’Ajuntament de Montuïri i amb la botella de butà k6 per part de l’empresa Maversa Marimon.


Les guanyadores, Aina Linares i Joana Manera:


Molts veïns i veïnes acudiren a la Plaça Major per veure la tasca dels difetents participants.


Una vegada finalitzada la votació, tot el poble va poder degustar els frits en un ambient ben solejat i de festa.

En el següent enllaç podeu veure més fotografies de l'esdeveniment: FOTOGRAFIES CONCURS DE FRIT DE PASQUA 2015