divendres, 27 de març de 2015

Signatura del conveni d’inici de l’ampliació de l’escola Joan Mas i Verd entre la Conselleria d’Educació i l’Ajuntament de Montuïri


Avui, divendres 27 de març, la Consellera d'Educació, Núria Riera, ha visitat el nostre poble amb l'objectiu de signar el protocol del conveni d’inici de l’ampliació de l’escola Joan Mas i Verd de Montuïri. Així, la Consellera i el batle s'han reunit en primer lloc a la Casa de la Vila per firmat l'esmentat protocol que permetrà ampliar les instal·lacions educatives locals per, posteriorment, visitar l'escola on els esperaven el director de la mateixa juntament amb altres tècnics.

En l’actualitat, la nostra escola compte amb 11 aules i 237 nins i nines i es preveu un increment de fins a 14 unitats i 350 nins i nines.

El projecte declara que s’incrementaran 700 metros quadrats d’edificació que inclouran, a més de 3 aules, un gimnàs i unes zones comunes o polivalents. L’ús d’aquest espai polivalent podria ser una sala de psicomotricitat. La redacció de l’avantprojecte contempla la utilització dels metres situats entre el pati i l’accés a l’escoleta.

L’avantprojecte serà enviat a l’Ajuntament per a què es revisi i si es troba conforme es redactarà el projecte final. En el termini d’un mes es crearà una comissió de seguiment amb dos interlocutors de la Conselleria i dos del municipi.

El pressupost per a la millora del col•legi, que ja compte amb l’informa favorable d’Hisenda Pública, és d’1 milió d’euros i té una previsió d’execució temporal de 10 mesos.

D’altra banda, es compte amb la formalització d’un préstec europeu per a la realització de l’adaptació de la mobilitat a la escola que consistirà en la ubicació d’una rampa d’accés a l’entrada de l’escola i un ascensor. Aquesta millora ha sorgit de l’actualització d’un projecte de mobilitat antic i el pressupost d’execució és de 80.000 euros amb un termini d’execució de 2 mesos a partir del moment en què s’obtingui la llicència la qual es preveu tenir en una setmana. Amb això, estarà realitzada l’adaptació aquest estiu i el proper setembre ja serà operativa.

El batle de Montuïri ha agraït al Govern autonòmic, i especialment a la Consellera d’Educació la seva sensibilitat cap a l’escola de Montuïri, ja que es dona resposta a un compromís electoral agafat amb el poble de Montuïri després de quasi 80 anys des de què es construí l’escola. Jaume Bauçà ha traslladat també el seu content amb la inversió que permetrà millorar la mobilitat amb la dotació de  la rampa d’accés i l’ascensor, així com per la signatura del protocol d’avui que suposa l’ampliació d’aquesta mitja línea.

La Consellera ha destacat que les dues actuacions, tant l’obra social de millora de la mobilitat com la reforma de l’escola es faran en total respecta a la protecció patrimonial de l’estructura de l’edifici.