dimecres, 25 de març de 2015

II Concurs de frit de Pasqua


Davant l'èxit del I Concurs de Frit de Pasqua que tingué lloc l'any passat per primera vegada en el nostre poble, l’Ajuntament de Montuïri, amb el patrocini de l’empresa Maversa Marimon, organitza una segona edició del mateix.

Es tracta d'una competició basada en l’elaboració del millor frit mallorquí típic de les festes de Pasqua amb l’objectiu, no només d'oferir als montuïrers i montuïreres una interessant proposta d'oci i temps lliure en motiu de les festes de Pasqua, sinó també de dinamitzar i promocionar la gastronomia local.

El II Concurs de Frit de Pasqua tindrà lloc el proper dissabte 4 d’abril a les 11’00 hores a la Plaça Major.

Maversa Marimon facilita als participants els fogons i la bombona de butà per a realitzar el frit. Els participants han de dur els ingredients i utensilis necessaris per elaborar un frit per unes 10 persones.

l’Ajuntament de Montuïri tornarà a disposat unes paradetes de canyís per a cada un dels participants els quals, l'any passat, s’encarregaren de decorar-lo ja fos amb un mantell típic, enfilalls de pebres, pots de diferents espècies o una botella de vi, tot deixant un racó i, en conjunt, una estampa de lo més entranyable.

Un jurat, constituït per cuiners reconeguts, triarà els tres primers classificats els quals guanyaran 200, 100 i 50 euros respectivament. A més a més, l’Ajuntament regalarà un fogó a cada participant i l’empresa els obsequiarà amb una bombona de butà k6. 

En acabar, tot el poble podrà degustar els frits concursants.

Vos podeu inscriure fins dimecres dia 1 d’abril a l’Ajuntament (fins un total de 20 participants). 

A continuació podeu veure algunes fotografies de la primera edició d'aquesta novedosa proposta gastronòmica:


Els participants de la primera edició del Concurs:


Les guanyadores juntament amb el jurat del concurs:

Gravació que el programa La Mirada d'IB3 va filmar en motiu de l'esdeveniment:Des d'aquí vos animam a participar elaborant la vostra millor recepta d'aquest plat mallorquí o també a acudir a la Plaça Major per gaudir d'aquesta proposta gastronòmica que agradà tant la primera vegada i, segur, que enguany serà millor!