dilluns, 24 de novembre de 2014

Visita dels nins i nines de 5 anys a l'Ajuntament


El passat dimecres 19 de novembre a l'Ajuntament vam tenir una visita molt especial: els nins i nines de la classe de 5 anys del CEIP Joan Mas i Verd.

Aquests alumnes havien demanat cita amb el batle per tal de demanar-li permís per poder vendre el torró d'ametlla que han estat elaborant en el mercat setmanal del poble dilluns 1 de desembre.

Aquest projecte tan engrescador s'emmarca dins el programa ICAPE gestionat per l’Institut d'Innovació Empresarial de les Illes Balears (IDI) i en el qual s’ha adherit el CEIP Joan Mas i Verd. 

Aquest programa té, entre d'altres objectius, el de contribuir de forma didàctica a fomentar l’emprenedoria des de les edats més primerenques, adquirint hàbits i conductes autònomes, a través de la pràctica d'aquestes capacitats des de les primeres etapes de la educació.

És per això que des de la classe de 5 anys han creat una cooperativa encarregada de l'elaboració i venda de torró d'ametlla. Així, els nins i nines estan veien tot el procés necessari per tal d’arribar a vendre un determinat producte: han sol·licitat finançament (als seus pares), han creat el nom i el logotip de la cooperativa, han anat a tomar les ametlles, han elaborat el torró, l’han empaquetat i, finalment, el vendran.

La seva intensió era vendre aquest torró dilluns dia 1 de desembre en el mercat de Montuïri, per això havien de seguir el pertinent protocol i demanar permís a l’Ajuntament. Entre tots els nins i nines van escriure aquesta carta que podeu veure a continuació i la van entregar en el batle qui va acceptar la petició de la classe així com es va comprometre a disposar un espai per a la seva venda.


Des d'aquí vos animem a comprar alguna barra de torró als nins i nines de 5 anys que amb tanta il·lusió l'han elaborat i que els ajuda a aprendre i comprendre el món de l'emprenedoria.