dimarts, 4 de novembre de 2014

El Celler Solanda, nou element de la “Visita Turística a la Mallorca Prehistòrica i Tradicional”El nou element d’interès cultural-patrimonial, el Celler Solanda, ja forma part de la “Visita Turística a la Mallorca Prehistòrica i Tradicional”; d’aquesta manera, la vintena de turistes que varen realitzar aquest recorregut el passat dilluns 20 d’octubre, varen poder gaudir per primera vegada d’aquest encisador indret construït l’any 1861 que es va convertir en dipòsit de gra a principis del segle XX quan la filoxera va fer malbé les vinyes.

Tot i que des de l’aprovació de la seva adhesió no estava determinat si el celler s’inclouria en una ruta alternativa o no, finalment s’ha optat per la seva inclusió en la ruta existent actualment. Així, els interessats, després de visitar el Museu i el Jaciment de Son Fornés, anaren cap al casc urbà per a continuar gaudint de les visites al celler Solanda, al celler de Ca'n Rei i al molí de’n Nofre, tots ells ubicats dins l’actuació d’intervenció de l’eix que uneix el Museu de Son Fornés amb Es Molinar, uns dels objectes del Pla de Desenvolupament Turístic Municipal (PDTM) 2014-15.

La finalitat d’aquesta ruta és dinamitzar el centre urbà com a motor generador d’atracció i crear un recorregut amb encant que uneixi les distintes àrees d’interès cultural i patrimonial dins el poble tot promovent el turisme rural d’interior així com una revitalització de l’activitat comercial del municipi. 

Tot i que aquest producte turístic no ha presentat reserva de grups durant els mesos d’estiu, el mes de setembre ha començat amb força per part de grups particulars i el dia 29 de setembre s’inaugurà la temporada amb un grup que quedà ben satisfet del poble de Montuïri, la seva gent i el seu patrimoni. Durant el mes d’octubre dos altres grups de particulars han realitzat la ruta, i s’espera que el mes de novembre s’activin de nou els grups dels touroperadors.