dilluns, 29 de setembre de 2014

I Excursió jove amb bicicleta de muntanya


El passat dissabte 27 de setembre va tenir lloc la I Excursió jove amb bicicleta de muntanya organitzada pel Local Jove, el servei de dinamització juvenil de l’Ajuntament de Montuïri.


Les excursions són sempre una de les activitats més participatives pel col·lectiu juvenil; a la II Excursió jove a la Serra de Tramuntana del passat mes d’abril ja hi va haver trenta-quatre joves inscrits. Per aquest motiu i davant l’interès que darrerament sembla que genera el ciclisme de muntanya entre el sector juvenil, el Local Jove va decidir organitzar aquesta activitat.


Un total de 14 participants la majoria dels quals d’edats entre els 12 i 24 anys es trobaren a les nou del matí en el Dau per iniciar un recorregut de trenta-tres quilòmetres pels afores de Montuïri, Porreres, Vilafranca de Bonany i Lloret de Vistalegre. El recorregut, que combinava camins d’asfalt amb camins rurals entusiasmà a la majoria dels participants ja que, a més de ser entretingut per la dificultat d’haver de circular per terrenys de terra i pedres, oferia unes vistes privilegiades del camp del Pla de Mallorca.


Damunt les onze i mitja es realitzà una aturada a la finca els Calderers per berenar i, tot seguit, seguir el trajecte. 
L’anècdota de la sortida fou que, ja al final del recorregut, després de baixar per una pendent de la finca de Tagamanent, pràcticament la meitat de les bicicletes resultaren foradades, fet que provocà haver de reprendre el camí de tornada ja que les gomes s’anaven desinflant ràpidament i no hi havia càmeres de recanvi suficients per a totes les bicicletes.


Una vegada arribats novament a Montuïri, Gabriel Nicolau, regidor d'Esports, havia preparat un petit refrigeri per recuperar les forces perdudes.


Ben segur que aquesta activitat es tornarà a repetir ben aviat!
A continuació hi ha més fotografies de l'excursió: