dilluns, 15 de setembre de 2014

Centenari de la Sala Mariana

Montuïri està de celebració amb la commemoració del centenari de la Sala Mariana, un espai que ha servit durant cent anys de plataforma per a les montuïreres i montuïrers els quals, en el transcurs del temps, han usat aquest edifici, aquest rebrot de la Rectoria, com a espai per a desenvolupar projectes, il·lusions o feina; un lloc on han transcorregut vivències de tot tipus: primerament de caire eminentment religiós i, posteriorment, s’estengueren a les d’àmbit cultural, social, recreatiu, educatiu i fins i tot polític.

Així, el poble ha volgut dedicar unes jornades dedicades a la que durant cent anys ha estat una sala multiusos. Diferents entitats del municipi han participat en la creació d’un programa entorn en aquest espai tan apreciat pels veïns i veïnes del poble.

La commemoració s’iniciarà el proper divendres 19 de setembre amb la presentació del centenari a càrrec del rector i el batle de Montuïri. Posteriorment tindrà lloc una ressenya històrica titulada “La Sala Mariana, cent anys d’experiències” a càrrec de Guillem Mas on s’explicaran els distints usos que s’han anat donant a la Sala Mariana. Finalment, es realitzarà una taula rodona on diferents personalitats implicades exposaran les seves experiències sobre el món del teatre local, el temps de l’Acció Catòlica i sobre l’Escola Parroquial.

Dia 27 de setembre tindrà lloc la representació de l’obra teatral “L’amo de Son Magraner” interpretada pel Grup de Teatre Montlliri i dirigida per Martí Ferrer i Xisco Ramis.

Dia 11 d’octubre la Banda de Música de Montuïri i la Coral Montlliri oferiran un concert interpretant un variat repertori musical.

Finalment, dia 29 d’octubre, es realitzarà la representació de la comèdia musical “El diluvio que viene”, una obra de Garinei e Giovannini dirigida per Honorat Moll.

A més a més, tots aquests dies es podrà gaudir d’una exposició de fotografies antigues sobre la Sala Mariana i els diferents usos que aquest recinte ha anat desenvolupant al llarg d’aquests cent anys.

En el següent enllaç trobareu tota la informació: TRÍPTIC INFORMATIU