divendres, 18 de juliol de 2014

Montuïri crea una “falca verda” per embellir la localitat


L’Ajuntament de Montuïri està ultimant els darrers detalls per a què el poble compti amb una falca verda amb l’objectiu d’engalanar el centre urbà i fomentar, d’aquesta manera el turisme i la dinamització comercial. 

Dintre del Pla de Dinamització Comercial iniciat a finals del passat any, el Consistori està desenvolupant i treballant, junt amb la col·laboració veïnal, en la creació d’una falca verda, una proposta d’actuació amb vegetació consistent en adornar els balcons o façanes de les vivendes del nucli urbà mitjançant cossiols amb vegetació verda o flors.

La idea és crear un eix verd que connecti el Museu de Son Fornés amb Es Molinar passant per la Plaça Major, tots ells punts d’interès turístic a la localitat, embellint les cases incloses en aquest recorregut.

L’Ajuntament va presentar i explicar als veïns i veïnes implicats la dinàmica d’aquesta intervenció juntament amb l’experta paisatgista que, a més del disseny del mateix, s’ha ocupat de què aquest projecte s’emmarqui adequadament dins de la protecció del patrimoni arquitectònic existent; a més a més, també s’ha procurat que no afecti a la circulació de vehicles o vianants.

El Consistori es fa càrrec del cost dels cossiols i de la planta i els veïns que decideixin, voluntàriament, formar part d’aquest projecte penjant els cossiols a les seves vivendes tan sols s’han d’ocupar del manteniment dels mateixos.

La creació de la falca verda ha tingut bona acceptació veïnal i s’espera que en breu ja es pugui iniciar la incorporació dels cossiols per a què per a les festes patronals de Sant Bartomeu, veïns i visitants puguin gaudir d’un centre més bonic i verd.

La finalitat d’aquesta intervenció és millorar estèticament el centre com a motor generador d’atracció i crear un recorregut amb encant que uneixi els distints punts turístics de referència dins el poble; fent així que, en conjunt, això promogui el turisme rural d’interior i també comporti una revitalització de l’activitat comercial del municipi.